Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Τί να τα κάνεις τα ναρκωτικά ;

Καταχρήσεις...Εθισμοί... Και ποιός είπε ότι πρέπει να είσαι κοκάκιας ή αλκοολικός για να το βιώσεις? Έχω τον πιο δυνατό απ'όλους.. Αυτόν που σου μπήγει βαθιά το μαχαίρι , εκεί που ούτε εσύ ο ίδιος μπορείς να σπεύσεις να βοηθήσεις!
Εθισμός σε ανθρώπους , σε βιώματα και καταστάσεις! Προσπαθείς και ξαναπροσπαθείς, λυσσάς , κλαίς, πονάς , μα αυτός ακόμα εκεί.. Έχει φυτρώσει για τα καλά μέσα σου. Δεν έχει σκοπό να αφήσει τη θαλπωρή που του προσφέρει η οδύνη και η ταλαίπωρη καρδιά σου.. Ίσα ίσα τρέφεται απ'αυτό και συνεχίζει ακάθεκτος. Αλλά εσύ επιμένεις να πιστεύεις ότι μπορείς.
'' Ναι μπορώ και θέλω να γιατρέψω την πληγή που με τρώει λίγο λίγο καθημερινά! Δεν θα με νικήσεις αυτή τη φορά! '' Αλλά μάταια.. Ξες πολύ καλά ότι παρ'όλο τον πόνο και την καρδιά σου που σέρνεται στο πάτωμα στη σκέψη του , ΔΕ θες να το διώξεις..
 ''ΘΕΛΩ τη δοση μου! ''
Σε γλυκαίνει η παρουσία του , σου χαρίζει ένα χαμόγελο που σκεπάζει το τρέμουλό σου σαν ζεστή κουβέρτα του χειμώνα. ΑΓΑΠΑΣ τον εθισμό σου , την βρίσκεις να βλέπεις τον εαυτό σου να κοίτεται νεκρό από ευχάριστα συναισθήματα, από ζωντάνια και καταφεύγεις πάντα στη σκέψη του σαν λύτρωση. ΤΙ ανωμαλία και αυτή!.. Λες και θα πιάσει..
Κι όμως...Ένα άγγιγμα , μία γεύση του σε οδηγεί σε όμορφα μέρη, μαγικά , χάνεσαι μέσα στο λαβύρινθο του μυαλού σου. Μιλάς μαζί του, ακόμα και όταν αυτό στέκεται βουβό και παρακολουθεί τη γείωση σου. Και νομίζεις ότι προοδεύεις, ότι σιγά σιγά φεύγει η ''αρρώστια'' που κουβαλάς εκεί μέσα..
ΑΠΑΤΗ! ΠΛΑΝΗ! Έχεις ακουστά το ρητό φαίνεσθαι-είναι? 
Όσο εσύ μαγεύεσαι, αυτό σε πατάει , σε καταστρέφει γλυκά. Αλλά εσύ στην αρχή δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Σαν την αναισθησία που σε κάνουν οι γιατροί πριν μια αρκετά σοβαρή εγχείριση. Κοιμάσαι , αγνοείς τον κόσμο. Και όταν ξυπνήσεις... τότε είναι που συνειδητοποιείς πόσο πολύ πονάς, ΤΙ πληγή σου άφησε αυτό το ταξίδι σου..
ΓΙΑΤΙ αργείς τόσο να ξυπνήσεις?
ΓΙΑΤΙ?! ...
ΓΙΑΤΙ σ'αρέσει να πονάς?
Τελικά εμείς οι άνθρωποι είμαστε τόσο αδύναμοι και ας το παίζουμε δυνατοί για τα ''ματάκια'' του κόσμου. Ανώμαλοι , Βιτσιόζοι!! Εύκολα εθιζόμαστε σε φάρμακα που κανείς δεν μας έδωσε συνταγή...
Μα ως πότε?!...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου